Selecteer pagina

Open Repetitie Gemengd Koor Boyl

Ook wel eens last van stress? Kom zingen! 

Veel mensen zitten rond hun 40-ste levensjaar midden in de “ratrace”, omdat veel zaken aandacht vragen. Te denken valt aan werk, carrière, gezin, opvoeding van kinderen, sociale contacten, familierelaties, sport en gezondheid. Soms is er haast geen tijd voor jezelf. Je hebt behoefte aan onthaasten.

  Hoe kan zingen in een koor bijdragen aan onthaasten en tijd voor jezelf nemen?

  De bewezen effecten van zingen in een koor zijn o.a. de volgende:

    • “Met muziek bezig zijn stimuleert de verbindingen tussen verschillende hersen-gebieden en is goed voor het hart” zegt hersendeskundige Dr. Eric Scherder. De bloeddruk daalt, de ademhaling wordt dieper en regelmatiger, waardoor stress minder wordt. Deze genoemde effecten treden op bij het afstemmen op elkaar, zoals bij koorzang. Bovendien komt het hormoon oxytocine vrij, beter bekend als het gelukshormoon.
    • Voorafgaand aan het zingen worden ademhalingsoefeningen gedaan, die dezelfde werking hebben als yoga.
    • Een koorlid met diabetes gaf aan, dat na elke repetitie of concert zijn glucosewaarden drastisch waren gedaald. Juist vanwege de ontspanning.
    • Sommige passages in de muziekstukken leiden tot “kippenvel” momenten. Een vorm van overgave aan de muziek die een positieve emotionele ervaring oplevert.

   

  Naast dit alles is het ook gewoon gezellig om met elkaar in contact te zijn en de meest mooie noten te produceren onder leiding van onze bevlogen dirigent Johan Rodenhuis en pianiste Ruth Pos.

Pin It on Pinterest