Selecteer pagina

Gezocht: positief mensenmens met hart voor ons dorp!

Gezocht: positief mensenmens met hart voor ons dorp!

Boijl is een leuk, sociaal en leefbaar dorp. Iedereen die er woont heeft iets te bieden om dit zo te houden. Jong, oud, hier geboren of hierheen verhuisd, betrokken bij het dorp of juist in stilte hier wonend. Iedereen heeft vaardigheden, een talent, een drive, een locatie of contacten die voor anderen handig kunnen zijn.

Maar het zijn vaak dezelfde mensen die we vragen in het verenigingsleven. En dezelfde mensen die reageren als er iets te doen is. Dat is zonde. Want er zijn veel meer Boijligers die een bijdrage willen en kunnen leveren aan de leefbaarheid in ons dorp. Dit ontdekken we als we met hen in gesprek gaan. Wat vinden zíj belangrijk en mooi? Waar lopen zij warm voor? Als je dat weet, kun je ze met elkaar verbinden waardoor nieuwe onderlinge contacten ontstaan. Of je kunt hen gericht uitnodigen om hun talenten, netwerken of mogelijkheden (tijdelijk) in te zetten. Zo blijft Boijl een leuk, sociaal en leefbaar dorp.

Waarom deze workshop?
In de workshop ABCD leer je hoe je de krachten in ons dorp kunt aanboren. We gaan niet uit van de zorgen voor de toekomst van ons dorp, maar juist vanuit het positieve, de energie en de kracht die bij de Boijligers zit. Ben jij nieuwsgierig hoe dit werkt? Dan zoeken we jou.

Wat gaan we doen?
We krijgen een workshop van Daniël Pit. Hij leert ons de ‘grondbeginselen’ van de ABCD-methode (hoe krijg je de talenten en vermogens van mensen in beeld en wat kun je er daarna mee?). Daarna bedenken we met elkaar of we hier in Boijl mee aan de slag willen en zo ja, hoe. Deelname is vrijblijvend, je mág een rol spelen in het vervolg, maar het hoeft niet.

Wie zoeken we?
Er kunnen maximaal 10 Boijligers meedoen aan de workshop. De workshop past vooral bij jou als je:

  • De sociale kant van ons dorp belangrijk vindt.
  • Je van nature makkelijk contact legt met mensen.
  • Je bent een ‘onzichtbare verbinder’. Je treedt niet persé graag op de voorgrond.
  • Nieuwsgierig bent naar wat mensen drijft, goed kunt luisteren en je eigen oordeel niet meteen klaar hebt.
  • Vaak de positieve kant van dingen inziet. Het glas is half vol, in plaats van half leeg.

 

Praktisch

  • De workshop is op zaterdag 5 september van 11.00 tot 15.30 uur in De Tille.
  • Wij verzorgen een lunch, koffie en thee.
  • Je ontvangt na afloop een certificaat van deelname.
  • Aanmelden kan tot en met vrijdag 21 augustus bij dorpsbelang@boijl.com. Geef in je aanmelding kort aan waarom je mee wilt doen. Bij meer dan 10 aanmeldingen kom je op een reservelijst.

Hans is gepensioneerd en woont in Boijl voor zijn rust. Hij houdt niet van dorpsfeesten of koersbal. Zijn sociale contacten heeft hij vooral in het westen, waar hij vandaan komt. Hans is vaardig met computers. We mogen hem zéker vragen als er ouderen zijn die een probleem hebben of wat meer wegwijs willen worden op de computer.

Wiesje heeft een groentetuin waar je ú tegen zegt. Ze brengt er veel tijd in door. Regelmatig heeft ze groentes over. Want ze woont maar alleen sinds haar man is overleden. Ze voelt zich soms best eenzaam, hoewel ze veel mensen kent en ook meedoet aan veel activiteiten in het dorp. Door ABCD komt zij in contact met mensen die graag biologische groentes eten en hier de lekkerste recepten mee maken. Zo krijgt zij waardering én nieuwe sociale contacten met mensen die op dezelfde golflengte zitten.

Thijs is erg met het milieu bezig en weet er ook veel van. Hij heeft thuis een warmtepomp en daar is hij heel trots op. Als er een werkgroep duurzaamheid in Boijl start, zal zij zich niet opgeven als werkgroeplid want hij treedt niet graag op de voorgrond. Maar als hij kan helpen door in zijn eigen huis een demonstratie te geven hoe de warmtepomp werkt, dan doet hij dat graag.

Marije is in Boijl geboeren, kent veel mensen, doet een MBO-opleiding en heeft een bijbaan in de horeca. Ze is echter geen organisatietalent en wil zich ook niet vast binden als vrijwilliger. Dus in het bestuur van het Dorpshuis – nou nee. Maar als iemand haar vraagt om eenmalig een avondje achter de bar te staan, dan is dat een eer en vindt ze dat helemaal leuk!

Toos woont net iets buiten Boijl. Ze werkt bij een creatief marketingbedrijf in de stad. Zij maakt de mooiste dingen op de computer. Ze heeft via haar werk genoeg sociale contacten dus ze heeft geen behoefte aan vrienden in het dorp. Maar als iemand haar zou vragen om een website te maken voor een van de verenigingen, dan zet ze zich hier enthousiast voor in.

Bert is geboren en getogen het dorp. Hij is actief bij de voetbalvereniging en heeft een groot sociaal netwerk. Hij kent de omgeving op zijn duimpje. Als er een initiatief is om wandelingen uit te zetten vanuit het dorp, heeft hij daar niet zoveel mee. Want hij is geen wandelaar. En al helemaal geen voortrekker bij dat soorten dingen. Maar als er concrete vragen zijn over geschikte paden of waar vroeger paden liepen, dan mogen ze hem altijd vragen.

Over de auteur

Het laatste nieuws…

SamenLoop voor Hoop

Contact opnemen?

Je kunt ons mailen: dorpsbelang@boijl.com

Pin It on Pinterest