Selecteer pagina

Initiatiefgroep Boijl op Glas

Initiatiefgroep Boijl op Glas

De provincie probeert marktpartijen (zoals KPN, Ziggo, Kabel Noord, etc.) te vinden die het glasvezel willen aanleggen op door de provincie opgelegde randvoorwaarden voor de z.g. witte adressen. Zij zijn uitgenodigd een voorstel in te dienen waarna dit najaar een besluit genomen kan worden wie het gaat doen.
Inmiddels heeft Kabel Noord ons gemeld dat zij van plan zijn zo’n voorstel in te dienen en ze hebben aan diverse lokale initiatieven voorlichting gegeven hoe ze dat willen doen. Een belangrijk aspect daarbij is dat Kabel Noord wil samenwerken met DFMopGlas, een coöperatie die ernaar streeft niet alleen de witte adressen van glasvezel te voorzien, maar ook de grijze.
Door als lokaal initiatief samen op te trekken met DFMopGlas zijn we steeds maximaal geïnformeerd over het proces en kunnen we maximaal invloed uitoefenen.

Nog even over wit/grijs: de witte adressen zijn globaal gesproken alle adressen in de buitengebieden die alleen een telefoonaansluiting hebben, de rest is grijs, maar er zijn (onlogische) uitzonderingen. Als je wilt controleren of je wit bent moet je even op de site van DFMopGlas kijken. Mede vanwege die onlogische uitzonderingen vinden we de deelname van DFMopGlas erg belangrijk, want dan kunnen die toch van glasvezel worden voorzien. We zijn dus heel blij dat deze combinatie meedoet! Sterker nog, wij willen graag dat zij door de provincie gekozen worden als de partij om mee in zee te gaan.
Wij als initiatief kunnen dat beïnvloeden door deze combinatie een steunbetuiging te sturen.
Daarnaast kunnen jullie deze combinatie een zetje in de goede richting geven door je aan te melden bij DFMopGlas en/of hun Facebook-pagina te “liken”! Alvast bedankt!

Informatie is te verkrijgen bij de ‘Initiatiefgroep Boijl op glas’, bestaande uit:
Wim Gutterswijk, tel. 0561-421977, [email protected]; Remco Gutterswijk, tel. 06-53757581, [email protected]; Anne-Marie van der Geest, tel. 0561-421290, [email protected]; Kees Thijs, tel. 0561-785269 of 06-55861862, [email protected]

Het laatste nieuws…

SamenLoop voor Hoop

Contact opnemen?

Je kunt ons mailen: [email protected]

Pin It on Pinterest