Selecteer pagina

Kern met Pit, stem op: Boijl 700 alias Boijl Bloeit, ook tijdens Corona!

Kern met Pit, stem op: Boijl 700 alias Boijl Bloeit, ook tijdens Corona!

Kern met Pit daagt mensen uit om hun droom voor de buurt binnen een jaar te realiseren. De energie en de talenten in het dorp gebruiken en mensen van verschillende achtergronden verbinden. Dit helpt het dorp ook de komende decennia vitaal te houden en een fijne plek om te wonen. Een jaar lang coronaproof-activiteiten van het dorp, voor het dorp! Zo houden we een dorp dat bloeit. Boijl Bloeit (ook in Coronatijd!).

Meer informatie vind je in het filmpje (klik hier), dat Stefan Goddijn maakte (waarvoor veel dank)!

In 2020 bestond ons dorp 700 jaar. Het project van Werkgroep Boijl 700 jaar (wegens corona omgetoverd tot Werkgroep Boijl Bloeit) begon in 2019 toen we besloten om samen met alle verenigingen en clubs in ons dorp in 2020 te zorgen dat we om de 700 uur een activiteit zouden organiseren om dit jubileumjaar met elkaar te vieren. Het idee was: zo versterken we de sociale samenhang in ons dorp en maken we gebruik van de talenten en mogelijkheden die er in ons dorp zijn. We gingen enthousiast van start en iedereen deed mee. We hadden een jaarprogrammering met vele activiteiten. In januari 2020 hadden we een fantastische aftrap met herauten te paard en een middeleeuwse maaltijd. Het hele dorp deed mee. Daarna pakte de Wampexgroep in februari extra spectaculair uit. En in maart organiseerde de ‘Oude lullen ploeg’ een grandioos middeleeuws feest.

Maar toen kwam Corona en moest alles worden afgeblazen….. Eerst richtten we ons op het regelen van onderlinge hulp en een hart onder de riem voor iedereen. Daarna volgde het project Kerstengel. Allemaal in de hoop dat we ons programma in 2021 alsnog zouden kunnen uitvoeren. Toen dat eind 2020 nog niet in zicht was, besloten we het roer om te gooien en onze tijd en energie te steken in wat wél kon: elke maand een Coronaproof activiteit. En dat is gelukt. Samen met heel veel anderen.

Stem op Boijl op www.kernmetpit.nl – we kunnen als dorp de Kern met Pit prijs 2021 winnen!
Boijl Bloeit, dat valt nu ook anderen op! Als we winnen, krijgen we 2500 euro om weer mooie dingen te doen in het dorp. Stemmen kan tot en met zondag 16 januari aanstaande.

  1. Ga naar kernmetpit.nl
  2. zoek het roze blok ‘Stem op jouw favoriete project’
  3. vul je mailadres in
  4. kies Friesland
  5. kies Boijl 700.

Alvast bedankt!!! Groetjes Anke, Anne Marie, Alletta en Katja.

Laat een antwoord achter

Het laatste nieuws…

SamenLoop voor Hoop

Contact opnemen?

Je kunt ons mailen: dorpsbelang@boijl.com

Pin It on Pinterest