Selecteer pagina

Schilderijenexpositie in kerk in kader van 700 jaar Boijl

Schilderijenexpositie in kerk in kader van 700 jaar Boijl

Omdat Boijl dit jaar 700 jaar bestaat zijn er het hele jaar door verschillende activiteiten om dit te vieren. Ook de kerk doet mee. Zondag 16 februari werd in de kerk een expositie met schilderijen van Marga Kramer-van Zutphen geopend. Deze tentoonstelling is het gehele jubileumjaar te zien.
Op een bijeenkomst waarin gebrainstormd werd over de manier waarop invulling gegeven kon worden aan de viering van het 700-jarig bestaan van Boijl troffen Marga Kramer en kerkelijk werker Dieneke Grit elkaar. Daaruit kwam al snel het plan om de kerk als expositieruimte te gebruiken. Marga woont sinds 2013 in Boijl. Ze was zo onder de indruk van de wolkenpartijen in deze omgeving dat ze behoefte voelde deze op schilderdoek vast te leggen. Om die reden nam ze schilderles en is veelal met aquarel- en acrylverf gaan verven. De laatste tijd maakte ze vooral abstract werk. Via de Kunstzaal had ze onlangs een expositie in Wolvega en heeft met haar werk ook op kunstmarkten gestaan. De expositie van haar werk die zondag gestart is, is de eerste in Boijl.

De opening van die expositie vond plaats na de kerkdienst op zondagmorgen. Voorganger Dieneke Grit stond daarin stil bij het werk ‘Even ontspannen’ dat als kapstok diende voor een dienst over Ruth en Naomi. Na de dienst volgde de opening met een hapje en drankje. Minnie Diever omlijste de opening met pianospel.
De expositie is te bezichtigen tot eind 2020. Op maandag- en woensdagmiddagen van 13.00 tot 16.00 uur (tijdens schoolvakanties ook op donderdag van 10.00 tot 12.00 uur) is de kerk open en is Marga zelf ook aanwezig om te schilderen. Bovendien kunnen de werken bekeken worden na de kerkdiensten in Boijl.

In de kerk is in deze periode ook een ruimte ingericht over de geschiedenis van de kerk van Boijl. De organisatie heeft daarbij dankbaar gebruik gemaakt van gegevens via de familie Menger van het Dorpsarchief Boijl.

Organisatie: Marga Kramer en Hervormde kerk Boijl

Meer foto’s? Hou het fotoalbum in de gaten!

Foto’s: Marga Kramer

Over de auteur

Het laatste nieuws…

SamenLoop voor Hoop

Contact opnemen?

Je kunt ons mailen: dorpsbelang@boijl.com

Pin It on Pinterest