Selecteer Pagina

Boijl bestond in 2020 700 jaar

Een bijzonder jubileum

In het jaar 2020 bestond het dorp Boijl 700 jaar. Dat wilde het dorp met om de 700 uur een bruisende activiteit vieren. Vele verenigingen en clubs deden mee. Zo gebruikte Boijl de energie en de talenten in het dorp. En zo verbindde het dorp mensen van verschillende achtergronden. Dit helpt om het dorp ook de komende decennia vitaal te houden en een fijne plek om te wonen. De activiteiten werden mede mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van het Iepen Mienskipsfûns en de gemeente Weststellingwerf en werden gecoördineerd door het Boijl 700-comité.

Maar toen…. na een veelbelovende start met herauten te paard met middeleeuwse maaltijd en een verhaal van het ontstaan van Boijl, gevolgd door de nachtelijke survivaltocht de Wampex, een schilderijenexpositie en het Middeleeuwse Feest konden de aktiviteiten door de Corona-crisis niet verder meer plaatsvinden en is er besloten ze te annuleren.

Tijdens de pandemie heeft het Boijl 700-comité nog alternatieve aktiviteiten georganiseerd zoals een fotobingo en heel Boijl bakt. Ook waren de blauwe doorgeeftas, de kerstengelen en winterfeeën een mooie variant in de lockdown-periode. De scheurkalender met elke week een weetje over Boijl hangt bij elke Boijliger op het toilet.
In 2022 hebben er gelukkig nog enkele vrijwilligers de draad weer opgepakt met de mooie wandeling, het verrassende Cultuur bij je Buur en de stratenquiz!

Via deze –> link kun je het interview met Boijl 700-comité en Hendrik Talsma (voormalig adviseur van Doarpswurk) lezen.

Groet, Anne-Marie, Katja, Anke en Alletta

18 september 2022
Boijl Bloeit Week-scheurkalender

LEES MEER

3 september 2022
Stratenquiz

LEES MEER

22 mei 2022
Cultuur bij je buur

LEES MEER

2 april  2022
Wandeltocht door het Drents-Friese Woud

LEES MEER

7 maart 2020
Middeleeuwse feestavond!

LEES MEER

16 februari 2020
Schilderijenexpositie in kerk gehele jaar te bezichtigen!

LEES MEER

1 februari 2020
Tiende editie Wampex Boijl goed geslaagd!

LEES MEER

 

11 januari 2020
Feestelijke aftrap met herauten te paard!

LEES MEER

Pin It on Pinterest