Selecteer Pagina

Dorpsbelang Boijl

Dorpsbelang Boijl is een vereniging die zich inzet voor de leefbaarheid van het dorp in de breedste zin van het woord. Dorpsbelang is een spreekbuis voor de belangen van de Boijligers. Zij gaat namens het dorp in gesprek met instanties en overheden en is aanspreekpunt voor bewoners en verenigingen in het dorp. Dorpsbelang jaagt ontwikkelingen aan én zet zich in om de door het dorp gekozen doelen te bereiken. Daarnaast wil zij een verbinder zijn tussen alles en iedereen die actief is in het dorp. Van bewoners, verenigingen en clubs tot bedrijven, gemeente, school en de Vereniging van Kleine Dorpen. Ruim 300 huishoudens in Boijl zijn lid van Dorpsbelang.

Hoe werkt Dorpsbelang?
In 2015 heeft het dorp een Dorpsvisie opgesteld. Dit is voor Dorpsbelang een belangrijk uitgangspunt bij het bepalen van doelen en het stellen van prioriteiten. Om Dorpsbelang duurzaam te organiseren, maakt het bestuur gebruik van de energie en de talenten van de Boijligers. Dit gebeurt door te werken met werkgroepen, waar dorpsbewoners (tijdelijk) aan de slag gaan rond één thema. Zo is er bijvoorbeeld de werkgroep Duurzaamheid, een Brinkplein-groep en de communicatiegroep die de Facebook-pagina Boijl en de website van het dorp beheert. Andere thema’s zijn sport en jongeren, leefbaarheid ouderen, verkeer en groen.

Wil jij meedenken voor de nieuwe dorpsvisie van Boijl? Jouw input telt!
Lees hier de laatste dorpsvisie.

De samenstelling van het bestuur is als volgt:
Ben Lubberdink (voorzitter), Katja Moesker (vice-voorzitter), Aukje Jager (secretaris) en Jos de Vries (penningmeester). NB foto is nog van eerder bestuur.

Vragen, opmerkingen of belangstelling?
Stuur een mail naar [email protected] of reageer via onze Facebook-pagina of InstagramKijk ook regelmatig, samen met meer dan 900 leden, op het digitale prikbord van de Facebook-groep voor nieuwtjes, evenementen, oproepjes, mededelingen en oude foto’s van Boijl.

Nog geen lid?
Voor slechts € 11,- per jaar ben je ook lid! Als je dit wilt, stuur dan even een mail naar [email protected] of machtig ons via het digitale machtigingsformulier dat je hieronder vindt. Dan is het zo geregeld.

Facebook-pagina en Facebook-groep
per adres:  De Daoken 30, 8392 MD Boijl
KvK:  40000389
voorzitter:  Ben Lubberdink
secretariaat:  [email protected]

Werkgroep Boijl Energie Neutraal (BEN)

In Boijl bestaat een werkgroep Duurzaam. Deze werkgroep heeft de Coöperatie Boijl Energie Neutraal opgericht. Men is met mooie plannen en ontwikkelingen bezig voor het dorp. De werkgroep is te volgen via Facebook, belangstelling voor duurzaamheid? Neem contact op!
De werkgroep laat regelmatig van zich horen via deze website, Facebook, de Dorpskrant en via flyers, dus let op de brievenbus en andere communicatiekanalen voor de verdere publicaties.

In september 2021 werd een gezamenlijk initiatief geïntroduceerd van de werkgroep Duurzaamheid en de werkgroep Wonen, een woonproject van 12 nieuwbouwwoningen op het perceel aan de Boschoordweg. Via hun website van het project ‘Duurzaam Wonen Boijl’ zal men iedereen op de hoogte houden van de vorderingen en ontwikkelingen. Het gaat niet de informatie-avonden (zoals in september en oktober) vervangen en ook niet ‘Even bijproaten”. Het betreft een aanvulling op al bestaande communicatiekanalen en mogelijkheid eens rustig op eigen tijd kennis te nemen van alle beschikbare informatie. En elke Boijliger kan reageren op gepubliceerde informatie!

Facebook-pagina
per adres:  Doldersumsestraat 16, 8392 MR Boijl
KvK:  80309267
contact:  Jan Schlepers, [email protected]

Nieuws van Dorpsbelang Boijl

Daarom de clubactie glasvezel

Daarom de clubactie glasvezel

Er ligt nog geen glasvezel in de bebouwde kom. Dorpsbelang legt uit waarom het het initiatief van Delta en Caiway steunt om dit aan te leggen. .

Lees meer
Meld je aan voor samen eten

Meld je aan voor samen eten

Dorpsbelang Boijl nodigt Boijligers uit voor 2 momenten waarop dorpsgenoten elkaar kunnen ontmoeten en samen eten. Meld je snel aan!

Lees meer
Glasvezel in Boijl?

Glasvezel in Boijl?

Doe je mee? Is er voldoende belangstelling in Boijl om gebruik te maken van het aanbod van Delta of Caiway. Meld je dan voor 28 juni!!

Lees meer

Het laatste nieuws…

SamenLoop voor Hoop

Contact opnemen?

Je kunt ons mailen: [email protected]

Pin It on Pinterest