Selecteer Pagina

Dalton basisschool de Oosterbrink

De Oosterbrink is een basisschool voor openbaar Dalton onderwijs, deze valt onder het gezag van Stichting Comprix. De middelgrote dorpsschool vormt samen met Kinderopvang De Kinderkei het Kindcentrum Boijl.

De openbare school is toegankelijk voor alle leerlingen, ongeacht hun afkomst, levensbeschouwing of geloofsovertuiging. Het Daltononderwijs geeft inhoud aan een brede vorming waarbij intellectuele en creatieve groei in evenwicht zijn met sociale en persoonlijke ontwikkeling. Een leerling wordt uitgedaagd het beste uit zichzelf te halen d.m.v. vertrouwen, vreugde en plezier, respect, veelzijdige ontwikkeling en zelf ervaren en beleven.
Het leerkrachten-team staat sinds 2019 onder leiding van directeur Moniek Wolters.
(foto: Dalton basisschool De Oosterbrink en Mariska Demmink)

www.deoosterbrink.nl
adres:  Boijlerweg 88, 8392 NK Boijl
KvK:  01116729
KvK OV:  01115248 
directeur: Moniek Wolters, tel. 0561-421677; [email protected]
contact MR:  Polien Hoogeveen, [email protected]
contact OV:  Mariska Demmink, [email protected]

Kinderopvang De Kinderkei

De Kinderkei is een kleinschalige Stellingwerfse organisatie die betaalbare kinder- en buitenschoolse opvang biedt voor kinderen van 0 tot eind basisschoolleeftijd vijf dagen per week in Boijl.

Buitenspelen kan op het ruim en groen opgezette buitenterrein dat men deelt met de Oosterbrink. Natuurlijk heeft de Kinderopvang ook hun eigen omheinde buitenterrein met zandbak en speelhuisjes , maar er mag gebruik worden gemaakt met het grote plein. De opvang is geopend maandag t/m vrijdag van 7.00 tot 18.30 uur.

Op de peuteropvang kunnen peuters zich op hun eigen manier ontwikkelen, spelen en ontdekken. Met de peuters worden allerlei spelactiviteiten ondernomen en ze worden ook mee naar buiten genomen om ‘de wereld te ontdekken’. De pedagogische medewerkers volgen en begeleiden de ontwikkeling van de kinderen en organiseren activiteiten die passen bij wisselende thema’s.

De kinderopvang bestaat uit De Bosmuizen (groep met max. 16 kinderen van 0 tot 4 jaar), De Bosuilen (groep kinderen van 4 tot 8 jaar) en De Bosarend (groep kinderen van 8 jaar tot eind basisschoolleeftijd).
De jongste kinderen hebben beschikking over een gezellige groepsruimte met speelhoeken en spelen bij slecht weer in het bewegingslokaal. De middelste groep vermaakt zich in het ruime school-speellokaal met verschillende themahoeken. De oudste groep maakt gebruik van de ruime voetbalkantine en het trainingsveld naast de school. Ook in het ‘Skoelebos’ kan gespeeld worden en leert men veel over de natuur. Af en toe gaan de kinderen naar het eigen overdekte speelparadijs.

www.dekinderkei.nl
adres:  Boijlerweg 88, 8392 NK Boijl
KvK:  01122340
contact:  tel. 0561-851066;
[email protected] en [email protected]
contact OC:  Miranda Engwerda, [email protected]

Kindcentrum Boijl

Nieuws school en opvang

Het laatste nieuws…

SamenLoop voor Hoop

Contact opnemen?

Je kunt ons mailen: [email protected]

Pin It on Pinterest