Selecteer Pagina

Boijl bloeit in 2021, daar kunnen we met elkaar voor blijven zorgen!

Boijl bloeit in 2021, daar kunnen we met elkaar voor blijven zorgen!

Vergeet de opzomerweek deze week niet, maak jij ook je straatje voor je woning netjes?

De narcissen bloeien
Al jarenlang bloeien bij de toegang van ons dorp in het voorjaar vele narcissen en krokussen. Enige jaren geleden zijn op alle adressen in de bebouwde kom narcisbollen uitgedeeld en ook die zorgen er voor dat Boijl in het voorjaar extra bloeit.

Duizenden bollen gepoot
Afgelopen najaar heeft de gemeente op 8 plaatsen in Boijl machinaal bollen gepoot. Dit gebeurde in het kader van ‘Dorpen in het Groen’ aan de Boijlerweg, Kerkweg, Klokkeweg, De Brink en De Daoken. Op elke m2 werden 330 bollen gepoot en dat op totaal 158 strekkende meter. De bolletjes hebben een moeilijke start gehad, maar beginnen nu toch ook voorzichtig te bloeien. En dat wordt ieder jaar uitbundiger.

Dorpen in het Groen
Via de gemeentelijke actie ‘Dorpen in het Groen’ konden Boijligers ook zelf bloembollenpakketten, bloemenzaad, bomen en struiken bestellen. En daar is gretig gebruik van gemaakt! Op 60 adressen werden in totaal 12.500 planten thuisbezorgd. Vanwege Corona kon de feestelijke Plantdag op 21 november helaas niet doorgaan.

Nestkastjes voor de mezen
Om de strijd aan te binden met de oprukkende eikenprocessierups stelde de gemeente 150 degelijke nestkastjes beschikbaar die verspreid door Boijl werden opgehangen door vrijwilligers van de Vogelwacht. En nu maar hopen dat de koolmezen en pimpelmezen de hint begrijpen en veel kleine rupsjes opeten.

  

foto’s via Dorpsbelang

 

Het laatste nieuws…

SamenLoop voor Hoop

Contact opnemen?

Je kunt ons mailen: [email protected]

Pin It on Pinterest