Selecteer Pagina

Bijzondere Wereld, HELP!

Wat is er veel gebeurd in de periode tussen de laatste Even Bijpraoten en vandaag. Naast dat Europa, of misschien wel de hele wereld, zich zorgen maakt over een oorlog in Oekraïne is er dichtbij ook een oorlog ontketend tussen onze overheid en veel boeren. Het is een onzekere tijd wat wordt bepaald door mensen waar wij geen of weinig invloed op hebben.

Als Dorpsbelang Boijl gaat het ons aan het hart hoe onze boeren en dorpsgenoten worden getroffen door regelgeving. Is het terecht dat we ons zorgen moeten maken over de natuur die schade heeft door stikstof? Is het wel zuiver om alles aan de boeren te linken? Wat gaat dit betekenen voor ons dorp en onze regio?

Onlangs hebben wij deze kernvragen kort behandeld tijdens een buurtbarbecue in De Daoken. Pim vroeg wat het persoonlijk met je doet dat dergelijke maatregelen worden genomen. Wat opviel was, dat de overheid een groot gedeelte het verkeerde beleid uitdeelde aan de boeren. Toch waren er opmerkingen over de staat van de bossen en het snel groeien van onder andere bramenstruiken, die goed gedijen met uitstoot van stikstof. We kwamen er niet uit tijdens onze korte discussie.

Wat we als Dorpsbelang Boijl nodig hebben is input van jullie als inwoners. Waar willen jullie dat we mee naar de gemeente of naar de Vereniging van de Kleine dorpen Weststellingwerf (VKD) of zelfs de provincie gaan? We willen de verbinding zoeken met jullie als inwoners maar ook naar de politiek. Geef ons input, wij hopen dit door te kunnen geven aan de beleidsmakers. 

Met spoed gezocht:

Help ons! De penningmeester Jan Schlepers moet stoppen met zijn taak vanwege gezondheidsproblemen. Wij vinden dat heel erg jammer. Nu wordt dit tijdelijk opgepakt door Anja van Loon als interim penningmeester. Hier zijn we heel blij mee. Maar wie wil de nieuwe penningmeester worden van Dorpsbelang Boijl?
Wil je dit aub doorgeven aan Pim Pera 06-39270101. We hebben echt een probleem.

Verder hebben we per oktober een nieuwe voorzitter nodig van Dorpsbelang en een algemeen lid in het bestuur voor vier jaar. Wie wil zich opgeven voor een afgebakende periode. We doen leuk werk voor alle inwoners en zorgen voor een verbinding tussen werkgroepen, inwoners en gemeente. Niet moeilijk, wel leuk!
Als je informatie wil, vraag Aukje Jager (06-12263028 of Jos de Vries (06-15602599)

Activiteitengroep 700 jaar Boijl

We zijn blij met de activiteitengroep 700 jaar Boijl. Ondanks dat deze groep zich had opgeheven is er toch weer veel door hen georganiseerd. We kijken terug op 22 mei Cultuur bij de Buur. Wat een beweging in ons dorp. En wat hebben we lekker kunnen lunchen. De muziek, de cultuur spatte uit Boijl. Heel veel dank voor iedereen die hier een steentje aan hebben bijgedragen. Wat moeten we toch zonder onze vrijwilligers.

Dorpsvisie

Zoals we vorige keer hebben aangeven zijn we druk bezig met de dorpsvisie 2023-2027. Een visieplan voor de komende jaren. We hebben al best wat groepen gesproken. Het hapert hier en daar door drukte van het bestuur om de groepen bij elkaar te krijgen. Dat is de reden om onderstaande lijst (deze is te zien in onze dorpskrant) te delen met jullie. We willen per onderwerp inwoners uitnodigen om met te praten over onderdelen.  De data’s worden bekend gemaakt wanneer je wordt uitgenodigd. We hopen op je medewerking.

Voor iedereen een fijne zomervakantie en graag tot snel na de zomer.

Dorpsbelang Boijl, Pim Pera, Aukje Jager, Mathijs de Jonge, Jos de Vries en Joy Idema

Laat een antwoord achter

Het laatste nieuws…

SamenLoop voor Hoop

Contact opnemen?

Je kunt ons mailen: [email protected]

Pin It on Pinterest