Selecteer pagina

Tiende editie Wampex Boijl goed geslaagd!

Afgelopen zaterdagavond gingen er zo’n 150 deelnemers van start voor de tiende editie van Wampex Boijl. In het kader van 700 jaar Boijl kan men deze nachtelijke tocht, banjerend door het bos en gewapend met kompas, een beleving noemen die men enigszins terugbrengt naar de vroegere tijden waarin men toen leefde.
De Wampex is een soort survivaltocht, een puzzeltocht door de bossen vol opdrachten met een wedstrijdelement. De organisatie ligt in handen van Jorrit de Vries, Hendrik Marks en Patrick de Jong en daarbij vele vrijwilligers. De uitdaging is om de tocht zo snel mogelijk met zo min mogelijk fouten te volbrengen. Het parcours van zo’n 16 kilometer liep ditmaal via Boschoord, Zorgvlied, weer naar Boschoord en eindigde bij het dorpshuis. Elk team kende vijf of zes personen en men kon meedoen vanaf 11 jaar, mits er iemand meeging van 18 jaar en ouder.

De route bleek een lastige qua routetechnieken, maar de deelnemers keken er met veel enthousiasme op terug en waren positief over de route. Het weer was zeer goed te noemen, voor de vele vrijwilligers in het bos wat dit een aangename factor.
Team The Hunters o.l.v. Jan-Atze van der Wijk won met een totaaltijd van 3.19 uur de tiende editie van Wampex Boijl. De Twins eindigde op de tweede plaats en ReUnited sloot de top drie. De winnaar van de aanmoedigingsprijs, de hoogst geklasseerde deelnemer van 11 of 12 jaar oud, is dit jaar geworden Laura Boersma van team Boes. Bekijk de hele uitslag:

Organisatie: Wampex Boijl

Foto’s: Jan Dam, Katja Moesker, organisatie Wampex
Meer foto’s? Hou het fotoalbum in de gaten!

Over de auteur

Het laatste nieuws…

SamenLoop voor Hoop

Contact opnemen?

Je kunt ons mailen: dorpsbelang@boijl.com

Pin It on Pinterest