Selecteer Pagina

’t Brinkhuus geopend

’t Brinkhuus geopend

Begin dit jaar vond een heuse Hackathon plaats in ons dorp. Teams kwamen met ideeën om van Boijl een topdorp voor jongeren te maken. Het winnende team bedacht ’t Brinkhuus, een gezellige en levendige ontmoetingsplek voor jong én oud in samenwerking met Dorpshuis De Tille. Na weken hard werken, opende ’t Brinkhuus de deuren en mocht het resultaat zondag 17 november bekeken worden.
Wil je de ruimte huren voor een feestje of een activiteit? Dat kan: [email protected]

Bekijk de foto’s onderaan dit bericht, wat is er veel geklust! Een hele grote pluim voor de vrijwilligers!

  • JANUARI. Eerste hackathon in Boijl, team rood met de “huiskamer” wint de eerste prijs! Het project wordt opgemerkt door de redacties van de Leeuwarder Courant en Stellingwerf!
  • JULI. Het winnende idee van de Hackaton, georganiseerd begin dit jaar, wordt misschien wel werkelijkheid! Een informatieavond wordt georganiseerd en een voorlopige bouwtekening wordt vertoond.
  • AUGUSTUS. Men is inmiddels begonnen met de ontruiming, het plafond gaat eruit. Ook in de weken die volgen wordt er gesloopt, geschuurd en de grondverf wordt aangebracht.
  • SEPTEMBER. Opnieuw een flinke klus, de uiteindelijke verflaag gaat er op. Het project blijft niet onopgemerkt, opnieuw schrijft de Leeuwarder Courant een artikeltje over het Boijliger project. Ook tijdens de Burendag in Dorpshuis De Tille wordt weer flink geklust aan het plafond en de nieuwe vloer.
  • OKTOBER. Bedankt Rabobank Heerenveen-Zuidoost Friesland voor de cheque uit het Coöperatiefonds maar ook voor de bijdrage van Rabo Clubsupport 2019! Door de vrijwilligers wordt er flink geklust, ditmaal wordt de bar gemaakt. De jaloezieën worden opgehangen door de dames en Berend Slot is nog druk bezig met het aansluiten van het water, de laatste loodjes. Het einde is bijna in zicht!

foto’s: Facebook ’t Brinkhuus en Jellie Menger

Dorpsbelang Boijl organiseerde begin dit jaar een twaalf uur durende hackathon om antwoord op de vraag te krijgen: hoe kunnen we participeren op de vergrijzing in ons dorp. In vijf teams gingen jongeren, experts en creatievelingen aan de slag om met een concreet plan te komen.
Aan het eind van de dag lagen er vijf concrete ideeën: overlegclub Jongeren In Boijl, een dorpsapp, een huiskamer voor het dorp, starterswoningen voor jongeren en een groep jeugdmakelaars. Ook waren er ‘s avonds belangstellenden uit het dorp welkom om te komen stemmen. Uiteindelijk waren de meeste stemmen voor het idee van de huiskamer.

Kijk ook nog even terug naar een korte impressie van de Hackathon van Boijl, januari 2019:

 

Het laatste nieuws…

SamenLoop voor Hoop

Contact opnemen?

Je kunt ons mailen: [email protected]

Pin It on Pinterest